Hello peps! korang is currently at my http://kamisukehati.blogspot.com , so have fun yaa :) i appreciated u ols and i love u ols ^.^
sukehatikami: ragam mase sekola rendah :)

ragam mase sekola rendah :)

Assalamualaikum weyh :D 
kowg bace ey statement pasal ragam budak skola .. hehe .. 
MESTI BACA,SIAPA TAK BACA RUGI.FAKTA YG BENAR...
budak2 yg lahir pd thn 70/80/90an msti ingat mase skolah rendah dulu * kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak. * kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku. * RMT kat skola ...mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm * gosok gigi ramai2 kat tepi longkang. * pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. * main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam! * pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu. * cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ. * bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan. * time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la. * main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape. * jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca. * takut BCG tp lepas inject poyo la pulak. * balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan,coklat die x mkn pon. * Kasut berlampu kat tapak,yg iklan die kat tV bole tembak alien tu. * time waktu sekolah, org len bawak buku, kebanyakkan kite bwk keta dash, tamia pastu men dlm longkang. * Siri kartun; power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, dragonball, Gaban dan mcm lg. jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. asyik ngadap tv n ps. *yg pompuan pulak bwk doll bile da abes periksa akhir tahun*Waktu rehat jer lepas makan mesti maen cop-2 tiang. HAHA.*bile ptg-2 maen masak-2 dan kawen-2*dan mcm-2 lg lhaa . HEHEHE.. 
Aku rindu gilew kot nak jadi budak-2 . comel sgt taw . hehehe . 
Adam Darwish *sepupu aku, dia teramat bijak :) 
 okay , aku perasan macam budak-2 lagi . ^^

thankyou sudi bace karutan mengarut neh :)

2 doakan fefyandzee cepat kawen!:

iedchan said...

Hahah rindu zaman kanak2 dulu kannnn hehe

FefyAndZee said...

@iedchaneheheh , betull , rindu sgt , tapi akk tak bole lg nak jd budak2 . fy takpew sbb tak kawen lg :)